TechDisk Project, Posant a prova la CPU del teu Mac

Fotografia microscòpica d'un processador Intel

Continuant amb el TechDisk Project! Avui ens dedicarem a posar a prova un dels components que no he tingut el privilegi de veure fallar directament ja que el 99% dels ordinadors que es reparem al servei tècnic tenen la CPU integrada amb la placa mare així que arribo a diagnosticar que s’ha de substituir aquesta peça. Però s’ha de dir que tenir una eina per posar un dels components que més calor genera al màxim de la seva capacitat és de gran valor per determinar problemes amb sistemes de refrigeració.

S’ha de ser realista i les CPU’s només tenen una manera de fallar estrepitosament, i és cremant-se en el sentit ampli de la paraula. Si la CPU és defectuosa, o no funciona correctament, molt probablement l’ordinador ni tan sols arranqui.

Icona Terminal OSXEn aquesta ocasió aquesta tasca la portarem a una eina que crec està infrautilitzada per els tècnics de reparacions de hardware, el Terminal. Per a la tasca utilitzarem la comanda yes.

Aquesta comanda fa una tasca tan absurda com escriure repetidament fins a l’infinit el text que tingui com a argument per la finestra del terminal; en el cas de no tenir cap argument (que es com l’utilitzarem) simplement escriurà la lletra y. La sortida de la comanda, que serà un munt de lletres y una darrera l’altra. Aquesta l’enviarem a /dev/null per que es destrueixi a mida que es va creant

La gràcia d’aquesta comanda es que la feina queda totalment sota la responsabilitat d’un processador fins a utilitzar el 100% de la seva capacitat. De manera que la comanda quedarà com:

yes > /dev/null

Amb aquesta ordre posarem un dels nuclis de la CPU a generar contingut alhora que el destrueix a la màxima velocitat que aquest permet. Si obrim una finestra de terminal per a crear una instància de la comanda per a cada nucli del processador, l’ordinador començara a funcionar a mode estufa i podrem testejar sensors de temperatura, ventilació i acabar de fer fallar la CPU en el cas que estigui a punt de fallar.

Un petit tresor per al diagnòstic enterrat dins de l’infinit llistat de comandes de terminal.

Anuncis

Autor: Miquel Despuig

Engineering Student, and a passionate of CMS's web development, design, and anything related to...

One thought on “TechDisk Project, Posant a prova la CPU del teu Mac”

Vols deixar un comentari?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s